Ce poți face pe timp de izolare #StauAcasă

Cred că a venit momentul să ne auto-izolăm, COVID-19 se răspândește din ce în ce mai rapid, iar unica soluție să stopăm această „gripă” e să o izolăm noi pe ea (încercând să luăm contact cât mai puțin cu persoanele infestate). #StauAcasă

Luând această decizie, m-am gândit ce rahat voi face atât de mult timp în casă, așa că mi-am pregătit o listă pe care o voi împărtăși cu voi.

 1. Curățenie
  Voi dezinfecta absolut totul în casă, voi aspira, șterge praful, curăța geamurile, chiar voi și da cu var într-o cameră (asta așa să treacă timpul mai ușor și plus că e sezonul cu „curățenia de primăvară”).
 2. Lecții de gătit
  Sunt un om mult prea leneș iar mâncărurile mele preferate sunt ochiurile, cartofii prăjiți și tot ce se poate comanda. Totuși în această perioadă, cu ajutorul prea minunatului youtube, vreau să învăț să gătesc (să fac plaiting-uri ca la masterchef) 🙂 .
 3. Mișcare
  Nu ar trebui să îmi lipsească mișcarea zilnică (fie ea și în casă). Fiind o persoană obeză și plăcându-mi mâncarea fast food, mișcarea nu a fost în totdeauna o plăcere pentru mine însă dacă tot a venit acest moment, de ce să nu profit și să creez un obicei nou. La o primă căutare pe youtube am găsit tipuri de exerciții ce-ți garantează pătrățele în 30 de zile 🙂 . Normal că nu le voi face (pătrățelele), poate doar cu un ciocan și o daltă, însă, măcar să îmi pun corpul în mișcare.
 4. Citit
  Nu am mai citit o carte din liceu, chiar m-aș apuca de citit. Cred că cititul ar fi cel mai bun remediu pentru insomnie 🙂 . În liceu citeam o pagină și adormeam instant. Ce atâtea medicamente, n-ai somn? Apucă-te de citit!
 5. Seriale / Filme
  Clar una din activitățile zilnice va include pierderea de timp în fața televizorului (mai ales că cei de la Netflix îți oferă o lună gratuită să te pierzi prin seriale). Am multe seriale pe care nu le-am văzut și câteva pe care aș dori să le revăd. Să bubuie popcornul în cuptorul cu microunde! 🙂
 6. Lucrez la Hobby-ul meu
  Nu ai idee de câte ori „speakeri motivaționali” tot mănâncă la căcat să lucrezi în fiecare zi la visul tău. Challenge Accepted!
  E timpul să te gândești la ce îți face plăcere să faci și pune în practică tot. Nu te gândi la eșec, just do it (cum ar spune Nike).
  Ce poți pierde? Gândește-te că aceste 14 zile îți pot decide viitorul. Do you’re best!

Acestea sunt lucrurile pe care le voi face în timpul izolării și apropo, un mic tip, dacă aveți nevoie de ceva de la magazin, un mic search pe google și veți găsi asociații non-profit care vă vor ajuta cu cumpărăturile și livrarea lor.

Totul va fi bine trebuie doar să avem răbdare!
God Bless!

Zi și tu ceva

comments

Published by un leneș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *